Mentálhigiénés szolgálat a szülészet-nőgyógyászaton

 

Egy Csíkszeredában teljesen újszerű szolgáltatást indít az Áradat Egyesület, partnerségben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal: 2016. június 7-től mentálhigiénés szolgálat indul a csíkszeredai kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. 

Ez azt jelenti, hogy heti két délután, kedden és csütörtökön 15-17 óra között (igény esetén akár tovább is), a nőgyógyászati osztályon pszichológus-mentálhigiénés szakember lesz elérhető, aki a szülészeten vagy nőgyógyászaton fekvő nők számára ingyenesen biztosít lehetőséget a lelki tehermentesítésre. Mert, mindnyájan tudjuk jól, van bőven teher: a fiziológiás szülés is erős stressz faktor, az egészséges gyermek érkezése is krízishelyzet, hát hogyne lenne az, adott esetben a császármetszés, a veszélyeztetett terhesség vagy éppen a meddőség, a vetélés vagy egy műtét, a gyász vagy csak az "egyszerű" bizonytalanság – megannyi lelki megpróbáltatás, amivel – a testi változások, fájdalmak mellett – szembe kell nézni. És ez nem mindig könnyű. 

Ebben próbálunk segítséget nyújtani úgy, hogy ott vagyunk, elérhetőek vagyunk, azokon a délutánokon pedig, amikor nincs szolgálat, krízis esetén, ha hívnak, kimegyünk. 

A segítő beszélgetésre vágyók a nőgyógyászaton, a betegfelvevőben találják meg szakemberünket, de ha jobban szeretnék, hogy az ágyukhoz menjünk, arra is nyitottak vagyunk. 

Bízunk benne, hogy minél többen élnek majd a lehetőséggel.

Kategória:

Elérhetőségünk

Románia, Hargita megye, Csíkszereda, Szék út 147. (Jakab Antal Ház)

 

Mobil: (004) 0754872640

E-mail: aradategyesulet@gmail.com

Facebook: Áradat Egyesület

Klikk ide >>

Támogatás

Ha szeretné támogatni az egyesületünket, akkor az alábbi számlaszámokon megteheti:

RO33RNCB015211507465000 (RON) 

RO06RNCB0152115074650002 (HUF)

Kapcsolat

Amennyiben kérdése, észrevétele van akkor megírhatja nekünk. Klikk ide.