Lány- és asszonytalálkozó Csíksomlyón

Az élet női oldalának szépséget és kihívásait járták körül a VI. csíksomlyói lány- és asszonytalálkozón szombaton a Jakab Antal Tanulmányi Ház dísztermében.

Czenczer Jolán, lelkigondozó az Áradat egyesület Egymásért program felelőse köszöntőjében felvázolta, milyen állomások vezettek az első találkozó megszervezésétől az idei alkalomig. A szervezők fő célja, hogy a lányok és asszonyok lelki és szellemi tudással gyarapodjanak, tanuljanak nem csak a meghívott előadóktól, hanem a műhelyfoglalkozások alatt egymástól is.

Simó Irma, pszichológus, az Áradat egyesület szakmai vezetője nyitó előadásában arra kereste a választ, hogyan tudjuk befogadni életünkbe Jézust, hogy átitassa az élet szolgálata a mindennapjainkat. „Fel kell fedeznünk azt, hogy mi a feladatunk, hogyan tudjuk gazdagítani szívünket és környezetünket. Tudatosítanunk kell, hogy a szívünkben mi magunk kell rendet tegyünk, legyünk irgalmasak saját magunkkal is” – hangsúlyozta Simó Irma.

Urbán Erik ferences szerzetes, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója kedvenc női szentje, Edith Stein életébe nyújtott betekintést. A folytatásban Biró Ibolya bőr- és nemigyógyász főorvos tartott előadást, majd a békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör mutatkozott be rendhagyó divatbemutató keretében. A délután folyamán tizenegy műhelymunka közül választhattak a jelenlévők. Az irgalmasság kapujának átlépése után szentmisével zárult az idei találkozó a csíksomlyói kegytemplomban.

Kategória:

Elérhetőségünk

Románia, Hargita megye, Csíkszereda, Szék út 147. (Jakab Antal Ház)

 

Mobil: (004) 0754872640

E-mail: aradategyesulet@gmail.com

Facebook: Áradat Egyesület

Klikk ide >>

Támogatás

Ha szeretné támogatni az egyesületünket, akkor az alábbi számlaszámokon megteheti:

RO33RNCB015211507465000 (RON) 

RO06RNCB0152115074650002 (HUF)

Kapcsolat

Amennyiben kérdése, észrevétele van akkor megírhatja nekünk. Klikk ide.